weganski-–-kremowy-sos-pieczarkowy

Wegański – kremowy sos pieczarkowy

Advertisements

Kremowy, wegański sos pieczarkowy, doskonały do dań głównych.

Składniki:

  • 500 g umytych i obranych ze skórki pieczarek
  • 4 łyżki oleju z pestek winogron
  • 3/4 szklanki namoczonych przez noc orzechów nerkowca
  • 2 szklanki zimnej wody
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej lub skrobi kukurydzianej
  • 1 łyżka nieaktywnych płatków drożdżowych (opcjonalnie)
  • 1 łyżeczka soli morskiej (lub ilość wg preferencji)
  • 1 łyżeczka pieprzu ziołowego (opcjonalnie)
  • 1 łyżeczka soku z cytryny

Wykonanie:

  1. Umyte i obrane pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach lub drobno rozdrobnić w blenderze kielichowym.

 » Czytaj Dalej:

0 comments on “Wegański – kremowy sos pieczarkowyAdd yours →

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *