Advertisements

Florencka zupa pomidorowa

Pyszna, wspaniała, a przede wszystkim zdrowa zupa pomidorowa po florencku.

Składniki:

  • 2  kilogramy dojrzałych pomidorów
  • 2 posiekane średnie cebule
  • 2 posiekane ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 liść laurowy
  • 1 łyżka nierafinowanego cukru trzcinowego
  • ½ łyżeczki soli lub ilość wg preferencji
  • 1 łyżeczka sproszkowanego czosnku
  • 1 łyżeczka sproszkowanej cebuli
  • ½ szklanki namoczonych orzechów nerkowca
  • 1 szklanka wody
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego (opcjonalnie)
  • ½ szklanki posiekanego szpinaku bądź bazylii

 

Wykonanie

  1. Pomidory pokroić w kawałki.

 » Czytaj Dalej: