3 września 2020
Muffiny jabłkowo-orzechowe
Advertisements
Pyszny i zdrowy deser na każdą okazję.
SKŁADNIKI MUFFINEK
- 1 ½ szklanki niebielonej mąki
- ½ szklanki pełnoziarnistej mąki pszennej
- 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia bez aluminium
- ¼ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki cynamonu
- ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej (lub kardamonu)
- 1 szklanka mleka sojowego
- ½ łyżeczki ekstraktu z wanilii
- 1 szklanka syropu klonowego
- ¼ szklanki oliwy z oliwek extra light
- 1 nieobrane jabłko
- ½ szklanki posiekanych orzechów włoskich
SKŁADNIKI POSYPKI
- 2–3 łyżki niebielonej mąki
- 2 łyżki nierafinowanego cukru trzcinowego
- ½ łyżeczki cynamonu
- 1 łyżka oliwy z oliwek extra light
WYKONANIE
- Dokładnie wymieszać sześć pierwszych suchych składników.
abc
Najnowsze komentarze